Actieve acné

Hoe ontstaat acné?

Acné ontstaat vaak in de pubertijd, maar wij spreken ook van acné bij volwassenen. Door hormonale veranderingen of verstoringen wordt de talgklier en follikel groter, en de talg dikker.

Daarnaast is de verhoorning van de huid  ook groter, de dode huidcellen stapelen zich op.

Doordat de huidcellen blijven liggen gaat de talg zich hechten aan de huidcellen. Hierdoor kunnen Propionibacteriën gaan broeien, hetgeen kan leiden tot een ontsteking.

Wat is Actieve acné (acné vulgaris)?

Ook wel jeugdpuistjes genoemd, ontstaan doordat de geslachtshormonen aan het rijpen zijn, die de talgklieren stimuleren. Daarnaast is de ph-waarde van een puberende huid lager waardoor de acnébacterie de vrije hand krijgt. Deze bacterie gaat in de talgklieren zitten waardoor er een verstopping van de talgklier ontstaat hetgeen op korte duur een puistje (pustel of papel ook wel genoemd) veroorzaakt.


Wat is Hormonale acné?

Hormonale acné komt vaker voor bij de jongvolwassen (leeftijd 21-35) en bij vrouwen na of tijdens de menopauze (leeftijd 45-50). Veel jonge vrouwen gebruiken op deze leeftijd een anticonceptie middel waar veel hormonen in zitten. Dit kan net zoals stress, een schommeling veroorzaken in onze eigen  hormoonhuishouding. Daardoor kan onze talgproductie verstoord raken. De ene persoon krijgt een droge, vochtarme huid en de andere persoon krijgt  last van hormonale ontstekingen in de huid. Vaak is het ook genetisch bepaald, dan kun je het terugzien bij de ouders of een familielid.


Vrouwen in de Menopauze

In deze periode verandert er veel in de hormoonhuishouding. Het lichaam verliest het oestrogeen hormoon, waardoor het niveau van het mannelijke hormoon androgeen stijgt. Nu is de mannenhuid vetter dan de vrouwen huid en stimuleert dit hormoon ook de talgklieren, waardoor de talgklieren verstopt raken en acné kan ontstaan.

Behandelingen 

LEVEL 1 - IMAGE SIGNATURE 4 LAYER FACELIFT

- 30% vitamine C / Enzyme Solution geschikt voor alle huidtypes, rosacea, vochtarme huid, rokershuid, vermoeide huid, vette huid, acne huid Deze revolutionaire peel-behandeling is de meest populaire en een zeer speciale behandeling van Image Skincare. Na 1 behandeling ziet u al een verandering. De hoge dosis vitamine C dringt de huid binnen om deze te verstevigen. Door het pharmaceutische glycolzuur wordt de huid geëxfolieerd en zachter gemaakt. Een hoge dosis actieve medische enzymen zal de celvernieuwing versnellen. Een cocktail van pharmaceutische ingrediënten zal de huid direct binnendringen. Prijs €75,00

IMAGE ACNE LIFT

Met retinol A en 30% vitamine C enhancers geschikt voor alle acne, acne gevoelige en vette huiden Klinische acné behandeling met direct resultaat. In 1 behandeling worden overtollig talg en onzuiverheden verwijdert door salicylzuur. Bacteriën worden gedood met Benzoyl Peroxide die de dode huidcellen verwijderen door een natuurlijke mix van ananas en papaya enzymen. Het resultaat is een schoon, fris, gezond en olie vrij gezicht. Voor een optimaal resultaat wordt een kuur van 3 behandelingen geadviseerd met tussenpozen van 1-2 weken. Prijs €75,00

Acne huidverbetering ( ook geschikt na de Roaccutane kuur):

ACNE LIFT TREATMENT I

Acne, vette huid, acne-prone. Ideaal voor de huid met verwijde poriën en overmatige talgafscheiding, ook voor jonge huiden. Prijs € 75,00

ACNE BETA LIFT LEVEL II

Ernstige acne, acne op décolleté, rug, ernstige comedonen, zeer effectief voor de sterk verouderde acné huid met pigmentstoornissen. Prijs € 80,00

3-LAYER LIFT LEVEL III

Een exclusieve peeling ontwikkeld om alle levels van acne, pigmentatie, veroudering en oppervlakkige rimpels door middel van salicylzuur, melkzuur en retinol (vit. A) te behandelen. Voor de radicale aanpak en de echte Peel-effect. Inclusief oogpeeling.

Prijs € 125,00