Ontgiften

De lente is de beste tijd van het jaar om het lichaam te ontgiften. Dit helpt het lichaam bij het reeds bestaande natuurlijke ontgiftingsproces.

 

Sommige mensen denken dat het ontgiftingsproces van het lichaam ‘onnatuurlijk’ is. We leven vandaag de dag echter in een zeer giftige omgeving die ‘onnatuurlijk’ is. Ons lichaam heeft alle hulp nodig die we haar maar kunnen geven.

Elke dag worden we blootgesteld aan letterlijk duizenden giftige stoffen, in de lucht die we inademen en in het water wat we drinken en waar we ons mee douchen. Daarnaast gebruiken de meeste mensen schoonmaak- en gezondheidsproducten die ook weer honderden anderen schadelijke chemicaliën bevatten.

Vervolgens is er nog ons voedsel. Helaas zijn de meesten van ons niet in staat om constant organisch voedsel te eten. We krijgen chemicaliën binnen van pesticiden, kunstmest, kunstmatig toegevoegde stoffen, conserveringsmiddelen en veel meer substanties die niet thuishoren in het lichaam. 

 

Het is onnatuurlijk voor het lichaam om met zoveel gifstoffen geconfronteerd te worden.

 

Er is veel wat we kunnen doen om ons lichaam te helpen ontgiften. De volgende hulpmiddelen zijn goedkoop en werken zeer effectief om het lichaam elke dag schoon te houden.

1. Water. Omdat ons lichaam voor tenminste 70% uit water bestaat is adequate hydratatie van fundamenteel belang. Wanneer je niet voldoende water drinkt kan je lichaam zichzelf niet goed schoon houden. Het meest belangrijke tijdstip om water te drinken is ’s morgens, omdat het lichaam de hele nacht ‘gevast’ heeft en klaar is om gifstoffen af te voeren. 

2. Citroen. De citroen heeft een hoog vitamine C gehalte, maar helpt bovendien zeer effectief bij het reinigen van de lever. Door het drinken van citroenwater kunnen gifstoffen in water oplosbare vorm door het lichaam worden gespoeld. Volgens Jethro Kloos, auteur van Back to Eden, maakt citroenwater het gal vloeibaar en controleert het de galstroom. De citroen versterkt leverenzymen en kan het zuurstof- en calciumgehalte van de lever herstellen, wat vervolgens het zuurstofgehalte van het bloed positief beïnvloedt.

3. Knoflook. Dit veelzijdige helende kruid is een krachtige antioxidant en een natuurlijk antibioticum. Knoflook activeert tevens leverenzymen die gifstoffen filteren en de circulatie verhogen. De zwavel- en waterstofbestanddelen in knoflook helpen om giftige zware metalen uit te scheiden. De meest effectieve manier is om knoflook rauw te eten. Wanneer je je zorgen maakt om een slechte adem, kun je ervoor kiezen een geur- en smaakloos gerijpt extract van knoflook te nemen wat een groot deel van de eigenschappen van gewone knoflook bevat. Rauwe knoflook heeft echter een meer reinigend effect.

4. Cayenne. Dit kruid wordt ook wel de rode peper genoemd en helpt bij de spijsvertering en verbetert de circulatie. Daarnaast is cayenne als een katalysator voor andere kruiden, zoals bijvoorbeeld knoflook. Cayenne zit boordevol fytochemicaliën en voedingsstoffen die vooral goed zijn voor het hart, de nieren, de longen, de alvleesklier, de milt en de maag. Cayenne kan goed worden gebruikt in combinatie met een glas citroenwater.

5. Donkergroene bladgroenten. Alle donkergroene bladgroenten zitten vol met chlorofyl, wat helpt gifstoffen te elimineren (vooral zware metalen) en bovendien bieden ze bescherming voor de lever. Kies voor organische groenten, vooral spinazie, boerenkool, paksoi, en eet ze rauw of kort gestoomd. Waterkers en rucola zijn diuretisch en werken met de nieren en de lever om gifstoffen uit te scheiden. Alle donkergroene bladgroenten zijn tevens rijk aan mineralen die de interne organen versterken en het lichaam efficiënt reinigen.

Wanneer je het reinigingsproces van je lichaam wilt versnellen kun je ervoor kiezen geen of minder dierlijke producten te consumeren of een groter percentage rauw voedsel te eten. Hydrotherapie, sauna’s en diepe ademhalingsoefeningen helpen ook bij het ontgiften.

6. Rode bieten en bietenloof. Fantastische ondersteuning voor uw lever, belangrijkste "afvalverwerkingsstation" van uw lichaam.

 Universal Contour Wrap

 

Wat is het?

De Universal Contour Wrap heeft als doelstelling het lichaam te ontgiften van opgehoopte afvalstoffen tussen de vetlagen in de huid. Als tweede doelstelling is de Universal Contour Wrap om over het gehele lichaam centimeters kwijt te raken.
De Universal Contour Wrap verwijdert dode huidcellen, reinigt de huid, ontgift het lichaam, verstrakt de huid, maakt littekens, striemen en cellulitis minder zichtbaar en garandeert een groot en blijvend centimeterverlies. Mits de persoon zelf niet aankomt op de weegschaal. Het is een prima onderbouw voor bij de start van een dieet of gezond leven, maar ook na een ziekenhuisopname. Het lichaam zit dan vol afvalstoffen van de medicijnen.

 

Hoe werkt het?

Het geheim van het gegarandeerd centimeterverlies bij een Universal Contour Wrap Classic behandeling ligt in de combinatie van de unieke klei formule en de wikkeltechnieken gebruikt tijdens de behandeling.
De Universal Contour Wrap is van oorsprong een therapeutische behandeling ontwikkeld door de Amerikaanse Doctor Richard Strem. Oorspronkelijk bedacht als een medische behandeling voor lever- en nierpatiënten, wordt de Universal Contour Wrap vooral omwille van zijn afslankende werking als schoonheidsverzorging toegepast.

Versteviging en verstrakking
Het is niet ongewoon dat een klant na een kuur van meerdere behandelingen een maatje kleiner in kleding wordt. Toch is de behandeling niet alleen geschikt voor mensen met overgewicht. Iedereen, die verstrakking, versteviging en ontgifting van zijn lichaam wenst, is gebaat bij deze verzorging. 

Voor wie kan de Universal Contour Wrap een oplossing bieden?

 • Werkt op plaatsen waar men moeilijk kan afslanken

 • Verstrakt en verstevigt de huid na een zwangerschap of groot gewichtsverlies

 • Ontslakt de huid en verlicht huidirritaties

 • Voor vrouwen met cellulitis

 • Voor iedereen die gevoelig is voor allergieën

 • Voor iedereen die geen verblijf gunt aan toxische stoffen in zijn lichaam

 • Voor iedereen die sterke medicijnen en/of pijnstillers langere tijd gebruikt

 • Is een geweldige start voor een afslank- en ontslakkingskuur

 • Is een ideale voorbereiding op een vakantie of speciale gelegenheid

 • Zeer effectief voor iedereen die er goed uit wil zien-snel!

 

Een meetbaar verschil
De Universal Contour Wrap wordt aangeboden met een garantie op resultaat. Een klant verliest bij haar of zijn eerste behandeling minstens 15 cm in lichaamsomtrek of zal de behandeling niet hoeven te betalen. Met de Universal Contour Wrap gaan we niet rechtstreeks gewichtverlies bekomen, maar de behandeling geeft uitzonderlijk goede resultaten in combinatie met een afslankkuur.

Ons advies voor een slanker en gezonder lichaam:
We raden iedereen een kuur van 3-5 behandelingen aan. 
Of je meer behandelingen nodig hebt hangt af van het totale centimeterverlies dat je wenst te bereiken, of je de behandeling combineert met een dieet, of een afslankkuur, of met een effectieve ontgiftende olie, hoe los zit je huid op bepaalde plaatsen en hoe vast de reeds gevormde cellulitis is.
De afslankende werking van de behandeling is heel populair. Het is daarbij niet ongewoon dat klanten na een kuur van meerdere behandelingen ervoor kiezen om nog een kuur te nemen en zo meer centimeters verliezen. Natuurlijk stopt het centimeterverlies wel ergens. Meestal 3-5 behandelingen zijn voldoende.

 

Afspraak maken?

Als je graag een afspraak wilt maken voor een Universal Contour Wrap kun je bellen naar ons Health Centre.
Het is ook leuk om met je partner of een vriendin samen behandeld te worden, graag van tevoren aangeven.


Je hebt al een afspraak

 • Vergeet dan niet om een schone onderbroek mee te nemen! Deze kun je aan trekken na de behandeling. Meestal is de onderbroek die je tijdens de behandeling aan hebt gehad erg zwart door alle klei en afvalstoffen die uit je lichaam komen.

 • Trek een zodanig klein mogelijke onderbroek aan. Dit in verband met de windels die op de huid alleen hun werk kunnen doen.

 • Als je menstruatie hebt is de behandeling minder effectief, dus beter inplannen op dagen dat je deze niet hebt.

De duur van een behandeling is 2 uur.