Zwangerschapsmasker (melasma)

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie wordt veroorzaakt door een overmatige productie van melanine. Melanine beschermt de huid DNA tegen schadelijke UV-stralen daar waar de huid kwetsbaar is.

Door een overmatige productie van melanine vanwege teveel aan de zon, hormonale schommelingen, ontstekingsprocessen en beschadigingen, en ook door de littekens krijgt de huid pigmentvlekken.

Pigmentvlekken vereisen zeer specifieke huidverbeterende producten, veel geduld en discipline om eindelijk goede resultaat te bereiken. 

Melasma

Melasma, ook wel zwangerschap masker genoemd, is een hormonaalgerelateerde pigmentverstoring, waarbij in de huid grote donkere pigmentvlekken ontstaan.

Melasma komt voornamelijk voor op het voorhoofd, wangen, slapen, rond de ogen en bovenlip. Dit word erger onder blootstelling van UV-straling of kunstmatige straling (zonnenbank). Het komt voornamelijk voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en is genetisch bepaald.

 Melasma wordt gevormd in de diepere huidlaag die enkel is te bereiken en te beinvloeden met de gespecialiseerde medische behandelingen en producten, zoals bijvoorbeeld als Cosmelan, Lightening Peel II of TCA peeling.

Behandelingen 

Image Peelingen voor de ernstige pigmentstoornissen

3-layer lift level III - Voor de radicale aanpak en de echte Peel-effect. Inclusief oogpeeling. Prijs € 125,00

TCA Orange Peel - een diepe peeling voor radicale aanpak van huidveroudering, acne littekens en ernstige pigmentproblemen. Prijs € 420,00

Cosmelan

Cosmelan is een behandeling van de ernstige pigmentstoornissen als melasma of zwangerschapmasker.
Het is een behandeling, waarbij je snel resultaten kunt zien, die echter verder strikt onderhouden moet worden.

Het is een masker dat je in één laag op de huid aanbrengt en dat snel resultaat geeft. Binnen een maand nemen de melasma, pigmentvlekken en beschadigingen door de zon aanzienlijk af.

De Cosmelan behandeling is inmiddels ruim 20 jaar een erkende behandeling toegepast door huidspecialisten en artsen. De behandeling bestaat over het algemeen uit meerdere professionele behandelingen die in de praktijk of salon worden uitgevoerd. Vervolgens zal een belangrijk deel van de behandeling thuis worden voortgezet door het dagelijks gebruik van de Cosmelan2-creme. Het aantal behandelingen en de producten die in de thuisbehandeling worden opgenomen worden samengesteld door de huidspecialist en is afhankelijk van de gradatie van hyperpigmentatie.